Cloud diensten vergelijken

Er bestaan verschillende Cloud diensten en oplossingen. Hieronder zullen we er een aantal toelichten. Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek over welke cloud oplossing voor uw organisatie het best passend is, neemt u dan contact met ons op.

Private Cloud

Een private cloud is een IT-infrastructuur die specifiek voor uw bedrijf wordt ontwikkeld en binnen uw bedrijf of in het datacenter van een service provider wordt gehost. De private cloud biedt flexibiliteit, schaalbaarheid en efficiëntie (hoewel in mindere mate dan de public cloud), maar biedt daarnaast meer controle en beveiliging.

Hierdoor is dit een ideale optie voor grotere bedrijven of bedrijven met strenge verplichtingen ten aanzien van gegevens, regelgeving en governance. Een ander belangrijk voordeel van een private cloud is de mogelijkheid om de computing-, storage- en netwerkcomponenten aan te passen aan uw specifieke IT-vereisten. Dit is in een public cloudomgeving soms lastiger te realiseren.

Public Cloud

Een public cloud is een cloud die voor iedereen openbaar is. De provider van de public cloud diensten zorgt altijd voor voldoende capaciteit, maar is vrij in welke servers of andere middelen hij hiervoor gebruikt. Belangrijke voordelen van de public cloud zijn dat je betaalt naar gebruik (vaak kostenefficiënter), eenvoudig kan op- en afschalen en geen investeringen hoeft te doen in soft- en hardware.

Hoewel je als bedrijf snel aangesloten kunt worden op een public cloudhosting platform zoals Microsoft Azure, vereist het specialistische kennis om zo’n public cloud goed werkend te krijgen voor je organisatie. Wij hebben de juiste expertise om u succesvol in de public of hybrid cloud te brengen.

Hybrid Cloud

Combineer het beste van twee werelden: de public en private cloud. De hybride cloudoplossingen zijn verdeeld over meerdere platformen zoals on-premise (lokaal). Je bepaalt waar je (privacygevoelige) data staat en behoudt de flexibiliteit en high availability-voordelen van public cloudoplossingen.

On Premise

On premise betekent dat u uw IT/automatisering op de eigen locatie heeft. Bijvoorbeeld een server die u op uw kantoor heeft staan en zelfstandig of met ondersteuning van een IT-bedrijf beheert.

Er zijn gegronde redenen voor organisaties om nog steeds te kiezen hun applicaties op eigen hardware te hosten en het beheerd in-house te doen. De meeste organisaties hebben immers grote investeringen in technologie, mensen en processen gedaan die niet zomaar afgeschreven kunnen worden. En soms passen bepaalde workloads niet bij gevirtualiseerde (of multi-tenanted) platforms of is het vanuit beveiliging en compliance slimmer om bepaalde data on-premise te houden. Maar vaak liggen er kansen om delen van uw IT naar een private-, public-, of hybrid cloud te brengen.

 


Neem contact met mij op

 

Deel deze pagina


Ondersteuning Office 2007 stopt

Ondersteuning Office 2007 stopt Per 10 oktober 2017 vervalt de ondersteuning van Microsoft Office 2007. Microsoft zal vanaf oktober geen support meer bieden en er zullen geen nieuwe… Lees verder

Ransomware Blog

Ransomware / Malware Blog Wat is ransomware? De vrije vertaling van ransomware is ‘gijzelsoftware’. Bij de ontvangst van bijvoorbeeld een e-mailbericht, waarin een link… Lees verder