Wat is ICT beheer ?

ICT beheer is het up to date houden en exploiteren van ICT infrastructuren en ICT applicaties en het inrichten en sturen van de organisatie om dit te realiseren. ICT beheer betekent het verantwoordelijk zijn voor het optimaal werken van de IT infrastructuur van een organisatie. Denk hierbij aan netwerken, computers, (online) werkplekken, printers, faxen, back-ups, telefoons etc.

Door de groei en complexiteit van ICT stijgt de vraag naar gestructureerd ICT beheer binnen organisaties. Organisatie besteden het beheer van hun ICT uit omdat ze volledig ontzorgd willen worden op dit gebied. Er zijn diverse vormen van ICT beheer, hieronder zullen we er enkelen kort toelichten.

Werkplekbeheer

Onder werkplekbeheer verstaan wij het inrichten, het op afstand beheren en monitoren van de werkplekken van uw medewerkers en waar nodig ondersteuning op locatie. Dit kan inhouden het verhelpen van storingen, het uitvoeren van softwareupdates, het aansluiten van printers of het aanmaken van nieuwe gebruikers.

Applicatiebeheer

Het is ons doel u volledig te ontzorgen van het beheer, het onderhoud en de beveiliging zodat uw medewerkers zorgeloos kunnen werken met betrouwbare, beschikbare, veilige en up-to-date applicaties.

Netwerkbeheer

Wij ontzorgen u volledig van het beheer, het onderhoud en de beveiliging van uw systemen. Daarnaast kunnen wij uw omgeving nauwkeurig monitoren, zo is 80% van de storingen al opgelost voor u het door heeft en kunnen wij proactief inspelen op voorziene problemen in de toekomst.
 

Neem contact met mij op

 

 


Deel deze pagina


Ondersteuning Office 2007 stopt

Ondersteuning Office 2007 stopt Per 10 oktober 2017 vervalt de ondersteuning van Microsoft Office 2007. Microsoft zal vanaf oktober geen support meer bieden en er zullen geen nieuwe… Lees verder

Cloud diensten vergelijken

Cloud diensten vergelijken Er bestaan verschillende Cloud diensten en oplossingen. Hieronder zullen we er een aantal toelichten. Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek over… Lees verder