Mobile Device Management

Mobiel werken heb je als bedrijf niet van de ene op de andere dag goed geregeld. Ook veilig mobiel werken is een belangrijk punt. Eén van de oplossingen die veilig mobiel werken mogelijk maken is Mobile Device Management (MDM).

Wat is MDM

Met een MDM oplossing kan de IT-beheerder alle mobiele apparaten van medewerkers op afstand instellen en beheren en deze voorzien van alle veiligheidsmaatregelen die daarbij horen. Een hele geruststelling dat de zakelijke smartphones, tablets en laptops op afstand te volgen, in te stellen, te wissen en te blokkeren zijn. Niet onbelangrijk bij diefstal, verlies of bij slecht gebruik.

Zo kan vooraf per gebruiker of per groep gebruikers een zogeheten ‘policy’ ingesteld worden. De ene medewerker heeft bijvoorbeeld wel toegang tot bepaalde bestanden en applicaties, terwijl een andere medewerker dit niet heeft. Ook kunnen de toestellen automatisch synchroniseren via een Active Directory. Hierin zijn alle rechten en instellingen van het bedrijfsnetwerk vastgelegd.

Beheer en beveiliging

Steeds meer medewerkers vertrouwen op hun smartphone. Bedrijven denken meer na over de mobiliteit van hun medewerkers en hanteren vaker de zogeheten ‘mobile first’-aanpak. Toestellen, applicaties, infrastructuur; alles staat in dienst van mobiel en flexibel werken.
Mobiele apparaten worden dus ook steeds vaker ingezet op de werkvloer. Zowel privé-toestellen van medewerkers als toestellen die de organisatie ter beschikking stelt. Hierdoor is het bijna niet meer mogelijk om alle apparaten te beheren en te beveiligen zonder een MDM-oplossing en een helder telecombeleid.

Enterprise Mobility Management

Onder mobiliteit valt echter meer dan alleen een smartphone of tablet. Enterprise Mobility Management (EMM)-oplossingen bieden de mogelijkheid om niet alleen op toestelniveau, maar ook op applicatieniveau (Mobile App Management) of contentniveau (Mobile Content Management) de mobiliteit binnen een organisatie te beheren. Met VMware AirWatch is het mogelijk om elk toestel met elk besturingssysteem en elke mobiele implementatie vanaf één centraal punt te beheren.

Klantcase

Voor één van onze zorgrelaties kregen we de vraag om, ten behoeve van de intramurale zorg, mobile devices in te zetten voor het registreren van cliëntgegevens binnen Nedap.... Lees hier meer over deze specifieke klantcase - Mobile Device Management

Neem contact met mij op


Deel deze pagina


VMware AirWatch

VMware AirWatch EMM (Enterprise Mobility Management) oplossingen stellen organisaties in staat om een uitgebreide set van bedrijfsmiddelen en productiviteitstools op verschillende… Lees verder