Klantcase - Mobile Device Management

Situatieschets

Voor één van onze zorgrelaties kregen we de vraag om, ten behoeve van de intramurale zorg, mobile devices in te zetten voor het registreren van cliëntgegevens binnen Nedap.
De uitgangspunten voor deze klant waren om van de fysieke zorgdossiers afscheid te nemen en cliëntgegevens altijd voor iedere zorgverlener inzichtelijk te hebben waarbij de beveiliging van gegevens centraal staat.

Plan van aanpak

Samen met de klant hebben we diverse mobile devices op basis van besturingssysteem, gebruiksgemak, leesbaarheid en overige criteria getest en geëvalueerd met de key-users binnen het project.
CCO heeft een Mobile Device Management (MDM) productportfolio waarin verschillende softwareleveranciers aangeboden kunnen worden op basis van de wensen en eisen van de klant.
Het productportfolio hierin is o.a Symantec, Airwatch, Mobile Iron en Cisco Meraki.

Resultaat is implementatie van een tiental iPad’s die beheerd worden door de MDM oplossing van Airwatch, onderdeel van VMware.
De iPad’s maken hierbij gebruik van unieke profielen waardoor de devices op afstand volledig beheerd kunnen worden. Profielen stellen de klant vervolgend in staat om bedrijfsinstellingen, beleid, specifieke applicaties en beperkingen te definiëren voor de iPad’s zonder dat er verdere acties van de eindgebruiker vereist zijn.  

Om het project met goed resultaat af te ronden, heeft de klant in samenwerking met CCO ook trainingen voorbereid om de eindgebruikers goed te instrueren over de nieuwe cliëntregistratie oplossing waardoor de overgang erg soepel is verlopen.  

Inmiddels zijn we enkele jaren verder en zijn er stappen gezet om ook voor de extramurale zorg iPad’s via Airwatch te implementeren en te beheren. De extramurale zorg kan hierdoor bij cliënten thuis, rechtstreeks aanmelden op het beveiligde netwerk van de zorginstelling waardoor cliëntgegevens gewaarborgd zullen blijven en geen privacygevoelige informatie op de iPad’s wordt opgeslagen.  

Graag leggen wij u uit wat voor voordelen Mobile Device Management voor uw organisatie kan hebben.

 

Neem contact met mij op 


Deel deze pagina


Klantcase - Werken in de Cloud

Klantcase - Werken in de Cloud Situatieschets Voor een klant van ons in de uitzendbranche kreeg CCO de vraag om een offerte uit te brengen voor het werken in de Cloud. De uitgangspunten… Lees verder