Klantcase - Werken in de Cloud

Situatieschets

Voor een klant van ons in de uitzendbranche kreeg CCO de vraag om een offerte uit te brengen voor het werken in de Cloud. De uitgangspunten voor deze klant waren een spreiding van de kosten en maximale schaalbaarheid en flexibiliteit. Doordat deze klant 7 vestigingen verspreid door het land heeft waarbij de gebruikers ook nog eens regelmatig van werklocatie wisselen, is het kunnen werken in de Cloud voor hen een groot voordeel.

Plan van aanpak

Na een goede inventarisatie van alle softwarepakketten en overleg met verschillende softwareleveranciers werd er een roadmap gemaakt voor de overgang naar CCO Hosted Desktop.
Een en ander werd vervolgens samen met de klant besproken en na akkoord heeft CCO een testomgeving voor 4 werknemers (key-users) aangemaakt. In principe was hierdoor, technisch gezien, de gehele nieuwe ‘Cloud’ omgeving klaar voor gebruik.

Er werd vervolgens een complete kopie van de data gemaakt waarmee getest kon worden
Na een intensieve test door en met de key-users werd de persoonlijke omgeving verder geoptimaliseerd.

De testperiode heeft in deze case 3 weken geduurd, waarbij enkel nog een aantal kleine aanpassingen werden doorgevoerd. Na deze 3 weken was het moment van omzetting aangebroken. CCO maakte opnieuw een complete kopie van alle data naar de nieuwe omgeving.

Omdat er naast de overgang naar de CCO Hosted Desktop omgeving ook nog internetverbindingen werden aangepast werd er van deze overgang een compleet draaiboek per locatie gemaakt.

Door een slimme koppeling tussen de nieuwe Cloud omgeving en de oude klant omgeving hebben alle gebruikers steeds de beschikking gehad over alle data en applicaties. Mede hierdoor is de overgang naar de Cloud voor hen dan ook vlekkeloos verlopen.

Inmiddels zijn we enkele jaren verder en zijn er meerdere gebruikers en tevens een nieuwe locatie bijgekomen.

Graag leggen wij u uit wat voor voordelen CCO Hosted Desktop voor uw organisatie kan hebben.

 

Neem contact met mij op


Deel deze pagina


Klantcase - Mobile Device Management

Klantcase - Mobile Device Management Situatieschets Voor één van onze zorgrelaties kregen we de vraag om, ten behoeve van de intramurale zorg, mobile devices in te zetten voor het… Lees verder