Ransomware kaapt 18.600 Nederlandse computers

Nederland staat op de 13e plek in een ranglijst van besmettingen met ransomware. Microsoft stelde de lijst op op basis van een wereldwijd onderzoek.

Het genoemde aantal komt neer op 1 besmette computer per 100 inwoners, een gemiddelde dat voor meer landen in de top 20 geldt. Het Verenigd Koninkrijk, nummer 4 op de lijst met ruim 38.000 besmettingen en ruim 64 miljoen inwoners, steekt daar wellicht gunstig tegen af. Ook Duitsland komt er met 1 gegijzelde computer op de 400 inwoners redelijk goed van af.

ransom

Kennis is belangrijkste remedie

Microsoft ziet vooral een gebrek aan kennis over de werking en de besmettingsgevaren van ransomware als belangrijkste oorzaak voor de problemen. Het bedrijf geeft daarom in een blog een uitgebreide uitleg over het fenomeen en mogelijke beschermingsacties. Een van de belangrijkste adviezen is om het besturingssysteem toch vooral up-to-date te houden en als tweede om zeer regelmatig een backup van alle belangrijke bestanden te maken. In geval van een besmetting kan de harde schijf worden gewist en kan er herstel plaatsvinden aan de hand van de backup.

Bij CCO Automatisering BV kunt u gebruik maken van Hosted Back-up. Voor een vast bedrag per maand worden uw bedrijfsgegevens dagelijks automatisch en veilig gebackupt, waardoor verloren of besmette bestanden eenvoudig en weer snel teruggehaald kunnen worden.

Neemt u voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op.


Neem contact met mij op


Deel deze pagina


Nieuwe Ransomware aanval

Nieuwe ransomware aanval Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen heeft er op dinsdag 27 juni jl. internationaal een uitbraak plaatsgevonden van ‘ransomware’ met… Lees verder

Sophos Intercept X

Voorkom Ransomware met Sophos Intercept X De letterlijke betekenis van ‘Ransomware’ is: gijzelsoftware. Ransomware is een type malware, die een computer blokkeert of bestanden… Lees verder