Voorkom Ransomware met Sophos Intercept X

De letterlijke betekenis van ‘Ransomware’ is: gijzelsoftware. Ransomware is een type malware, die een computer blokkeert of bestanden versleutelt. Pas na betaling worden bestanden of een computer mogelijk weer ontgrendeld. Kortom een goedlopende business voor cybercriminelen.

Besmet netwerk

Besmetting vindt plaats door het openen van e-mailbijlagen, weblinks, het bezoek van een besmette website of een besmette advertentie op een website. Ransomware maakt gebruikt van de kwetsbaarheden binnen de geïnstalleerde software op een computer. En bestanden die zijn geëncrypteerd door Ransomware, zijn niet meer te redden als er geen back-ups zijn gemaakt.
Bekijk hier het laatste nieuwsbericht omtrent ransomware: Wereldwijd nieuwe Ransomware besmetting

Sophos Intercept X

Sophos Intercept X gaat de strijd aan met ransomware. Het is een aanvulling op iedere traditionele antivirus oplossing. Daarnaast bied het de mogelijkheid om onderzoek uit te voeren wat er is gebeurd (Root Cause Analysis). Dus heeft u reeds een antivirus oplossing (van Sophos of van concurrent) dan is dat geen probleem. Sophos Intercept X helpt bij de bescherming tegen ransomware.

Bekijk hier de Sophos producten in onze webshop

Hosted Backup

Server gecrasht? Harde schijf van uw PC defect? Laptop gestolen? En dus alle bestanden kwijt? U moet er niet aan denken. Uw bedrijfsgegevens zijn tenslotte onmisbaar en belangrijk voor de continuïteit van de onderneming. Daarom is er Hosted Backup van CCO Automatisering. Voor een vast bedrag per maand worden uw bedrijfsgegevens dagelijks automatisch en veilig geback-upt, waardoor verloren bestanden eenvoudig en weer snel terug gehaald kunnen worden.

Hosted Backup

Gratis proefversie of meer informatie?

Als Sophos Silver Partner kunnen wij u optimaal adviseren over alle beveiligingsoplossingen die Sophos u kan bieden. Wanneer u een gratis proefversie wilt aanvragen of meer informatie of een offerte op maat wenst, neemt u dan contact met ons op.

Neem contact met mij op


Deel deze pagina


Nieuwe Ransomware aanval

Nieuwe ransomware aanval Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen heeft er op dinsdag 27 juni jl. internationaal een uitbraak plaatsgevonden van ‘ransomware’ met… Lees verder

Ubiquiti UniFi Access Points

Ubiquiti UniFi Access Points De Ubiquiti UniFi Access Points zijn betrouwbare access points met een groot en voornamelijk sterk vermogen en een management tool die veel mogelijk maakt… Lees verder