VoIP Toestellen & Headsets

Voor het gebruiken van Hosted / VoIP telefonie heeft u telefoonnummers, VoIP-accounts en VoIP-toestellen nodig. Wanneer u veel belt, dan is het prettig om er tevens een headset bij aan te schaffen. Alle benodigde zaken kunt u eenvoudig bij CCO aanschaffen.

VoIP-toestellen zijn telefoons die rechtstreeks op het internet aangesloten kunnen worden. Wanneer u de toestellen bij CCO aanschaft, dan sturen we ze gebruiksklaar (plug and play) naar u op. Het enige wat u hoeft te doen is de doos te openen en het toestel aan te sluiten op uw netwerk door middel van een internetkabel en u kunt meteen bellen en gebeld worden!

Hoe kies ik het juiste VoIP toestel?

Om u op weg te helpen hebben wij de belangrijkste factoren op een rij gezet, zo kunt u een weloverwogen keuze maken en komt u niet voor verassingen te staan.

Wie gaat het VoIP toestel gebruiken?

Afhankelijk van de functie van de gebruiker zijn er een aantal criteria waar u op moet letten, zo zal een telefoniste veel hogere eisen hebben aan een telefoontoestel dan een reguliere kantoormedewerker. Denk bijvoorbeeld aan het aantal snelkeuze toetsen, hoeveel contacten in het adresboek kunnen worden opgeslagen, hoeveel characters passen er op het display? Allemaal factoren die van belang kunnen zijn voor uw medewerker.

Welke functionaliteit heeft de gebruiker nodig?

De meeste mensen willen in ieder geval de standaard te verwachten functionaliteit zoals "Wachtstand", "Doorverbinden", "Call Parking", "Conferentiegesprekken". Veelal wordt aangenomen dat ieder toestel dit ondersteund. Dit is vaak ook het geval maar niet altijd!
Controleer daarom altijd of de functies die voor u doorslaggevend zijn ook daadwerkelijk ondersteund worden.

Hoeveel gelijktijdige gesprekken zijn nodig?

Een belangrijk verschil tussen diverse toestellen zijn het aantal gelijktijdige gesprekken (lees; lijnen) dat word ondersteund. Een telefoniste heeft uiteraard veel meer behoefte aan meerdere lijnen dan een toestel dat enkel in een magazijn zal worden gebruikt.
Een gemiddelde gebruiker heeft vaak genoeg aan 1 tot 3 lijnen, een telefoniste/receptioniste zal eerder richting de 10 lijnen nodig hebben.

Hoe vaak wordt het toestel gebruikt?

Bij intensief gebruik is het raadzaam om toestel te selecteren uit het hogere segment VoIP toestellen. In veel gevallen is de kwaliteit van de materialen direct te herleiden tot de prijs van het toestel. Wanneer iemand het toestel dus intensief zal gebruiken, ga dan niet voor de goedkoopste uitvoering; vaak is goedkoop hier duurkoop.

Power over Ethernet

Steeds vaker ziet men in de praktijk dat een netwerk van Power over Ethernet is voorzien.Dit betekent dat het telefoontoestel geen adapter nodig zal hebben en de benodigde spanning via de netwerkkabel afneemt. Veel toestellen worden standaard dan ook zonder voedingsadapter geleverd, informeer dan ook goed of u deze eventueel nodig heeft.

Heeft u randapparatuur, zoals een headset, nodig?

Dan is het extra belangrijk om hier goed aandacht aan te besteden, het zou natuurlijk zonde zijn als uw gloednieuwe headset niet aangesloten kan worden op uw nieuwe VoIP toestel. De termen "EHS" , "DHSG" en de aansluitkabels "RJxx" zijn hier belangrijk, deze moeten overeen komen om van alle functionaliteit gebruik te kunnen maken.

Wat is uw budget?

VoIP telefoons zijn er in vele soorten en maten, er zit dus ook nogal eens een flink prijsverschil tussen. Hoewel de prijs nooit de belangrijkste factor mag zijn in het maken van een keuze is het wel degelijk iets om mee te nemen in uw boordeling van ieder toestel. Vaak zitten de verschillen in functionaliteit, maar ook in de degelijkheid/kwaliteit van de gebruikte materialen. Ook kan wel of geen kleurenscherm een flinke impact hebben op de prijs. 

Welke merken en modellen VoIP toestellen kunt u bij CCO bestellen?

Bij CCO kunt u een ruime keuze maken uit diverse merken zoals Aastra, Gigaset en Yealink voor de VoIP toestellen. Ook kunnen wij u conferentietoestellen leveren van de merken Polycom en Yealink en headsets van de merken Plantronics en Jabra. Er is al een VoIP telefoon (plug and play) beschikbaar vanaf circa € 75 excl. BTW.

Neem contact op met CCO zodat we uw wensen ten aanzien van de benodigde toestellen kunnen doorspreken en we u een passende offerte kunnen toesturen.
 

Neem contact met mij op


 

 


Deel deze pagina


Hosted Telefonie

Hosted Telefonie Dankzij VoIP, het bellenvia internet,hoeft u de centrale telefonieapparatuur niet meer in uw eigen bedrijf aan te leggen en te onderhouden. CCO Hosted Telefonie is… Lees verder

Veelgestelde vragen over Hosted Telefonie / VoIP Telefonie

Veelgestelde vragen over Hosted Telefonie / VoIP Telefonie Vanzelfsprekend is telefonie is belangrijk voor uw organisatie; een overstap van ISDN naar Hosted Telefonie / VoIP Telefonie… Lees verder