Cloud Managed WiFi

Cloud Managed WiFi is het centraal beheer van uw WiFi-netwerk. Hierdoor kan er controle worden verkregen op alle gebruikers, devices en het verkeer op het draadloze netwerk. CCO Automatisering biedt ook Cloud Managed WiFi als oplossing. Nog nooit was een draadloos netwerk zo makkelijk te beheren. Alles wat u nodig heeft is een internet verbinding om al uw draadloze netwerken, waar dan ook ter wereld, te beheren en te configureren.

Centraal beheer van alle netwerkcomponenten

Met Cloud Managed WiFi kunt u vanaf één plek al uw netwerkcomponenten beheren. Hierdoor is het niet langer noodzakelijk om op iedere accespoint in te loggen om hier de juiste security-instellingen aan te passen.

Overzicht van alle aangesloten devices

Met Cloud Managed WiFi krijgt u inzicht alle aangesloten devices op het netwerk. Het gaat hierbij niet alleen om de accespoint, maar ook over de andere devices met een MAC-adres. Daardoor is het mogelijk om daar ook een actie op uit te voeren als dit bijvoorbeeld een MAC-adres betreft die geen toestemming heeft in het netwerk.

Rechten toekennen

Met Cloud Managed WiFi kunt u rechten toewijzen aan de hand van een gebruikersnaam en wachtwoord. U kunt dan zelf bepalen waar desbetreffende gebruiker wel of niet bij kan in het netwerk of dat ze bijvoorbeeld alleen maar het internet op mogen.

Een goed WiFi netwerk is maatwerk

Dat betekent dat het willekeurig plaatsen van een aantal access points niet voldoende is om een optimaal netwerk te kunnen plaatsen. Voordat er een gedegen betrouwbaar netwerk geplaatst kan worden, dienen er metingen uitgevoerd te worden. Ook is het aan te raden om niet te bezuinigen op de juiste access points. Door gebruik te maken van de nieuwste WiFi hardware verzekert u zichzelf ervan dat u geen klachten ontvangt van uw gasten.

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor het inzetten van Cloud Managed WiFi in uw organisatie?
 

Neem contact met mij op


Deel deze pagina


WiFi Hotspots

WiFi Hotspots Vandaag de dag hebben veel organisaties baat bij het aanbieden van draadloos internet, door gebruik van WiFi Hotspots, aan hun gasten, bezoekers of werknemers. Zij bieden… Lees verder

WiFi op Kantoor

WiFi op Kantoor Kantooromgeving De tijd van kamertjes met ieder zijn of haar eigen bureau is voorbij. Tegenwoordig werken we flexibel, met dikwijls minder werplekken dan werknemers.… Lees verder