WiFi Hotspots

Vandaag de dag hebben veel organisaties baat bij het aanbieden van draadloos internet, door gebruik van WiFi Hotspots, aan hun gasten, bezoekers of werknemers. Zij bieden mobiele toegang tot email, tot het internet en tot andere netwerkbronnen; waar de gebruiker zich ook bevindt.

De toename van apparatuur met ingebouwde WiFi functionaliteit in privé- en bedrijfsleven, het aantal ‘mobiele werkers’ en de wereldwijde beschikbaarheid van WiFi services in openbare ruimten zorgen ervoor dat de behoeften om WiFi te gebruiken voor de dagelijkse netwerk verbindingen enorm zijn. Om aan deze WiFi behoefte te kunnen voldoen is het belangrijk om zekerheid en eenvoud te bieden bij het gebruik van WiFi in het algemeen en internettoegang voor bezoekers, door middel van WiFi Hotspots in het bijzonder.

Voor wie zijn WiFi Hotspots geschikt?

WiFi hotspots oplossingen zijn speciaal gecreëerd voor o.a. kantoren, hotels, scholen & colleges, sportscholen, zorginstellingen en uitgaansgelegenheden. WiFi hotspots stellen bedrijven in staat bezoekers desgewenst onmiddellijk en probleemloos WiFi internet toegang te bieden. Het is een complete oplossing van hoge kwaliteit, ontworpen voor eenvoudige installatie en een hoge veiligheid.

WiFi hotspots oplossingen hebben een ongeëvenaard gebruikersgemak, u hoeft geen vouchers of accounts te creëren. Uw bezoekers melden zich via internet aan voor draadloze internet toegang.

Meer informatie

Wat is er nodig voor WiFi Hotspots?

De aanleg van een WiFi hotspot is maatwerk, echter zijn een aantal basisvoorzieningen vereist; Een goed werkende internetverbinding is iets dat noodzakelijk is, de wifi hotspot heeft namelijk een permanente verbinding met het internet nodig. Wij kijken graag samen met u of de huidige internetverbinding geschikt is en of deze voldoende capaciteit heeft om nu, maar ook in de toekomst, aan de vraag te kunnen (blijven) voldoen. U dient rekening te houden met een minimale downloadsnelheid van 10Mbit en een uploadsnelheid van 2Mbit om 10-20 gebruikers van redelijk snel internet te kunnen voorzien.

Stroomvoorziening op de plaatsen waar een Wifi Hotspot of Access point geplaatst moet worden. Indien nodig kunnen wij samen met u kijken of de bestaande situatie afdoende is, of dat een uitbreiding van deze infrastructuur wellicht noodzakelijk is.

Voordelen WiFi Hotspots

 • Verhoging van klanttevredenheid
 • Gebruik maken van uw eigen welkomstpagina als reclamemiddel
 • Innovatieve uitstraling van uw bedrijf
 • Uw gasten hebben gratis toegang tot internet
 • Koppeling met social media zoals Facebook zodat gasten op uw netwerk automatisch ‘inchecken’
 • Grotere aantrekkingskracht voor (nieuwe) klanten
 • Duidelijk onderscheid t.o.v. uw concurrent

Veiligheid WiFi hotspots

 • Beveiliging met behulp van encryptie en gebruikerauthentificatie
 • Gastennetwerk gescheiden van het bedrijfsnetwerk
 • Controle van apparaten voordat zij toegang krijgen tot het netwerk
 • In quarantaine plaatsen van gebruikers die niet aan eisen voldoen

 

Neem contact met mij op

 


Deel deze pagina


Cloud Managed WiFi

Cloud Managed WiFi Cloud Managed WiFi is het centraal beheer van uw WiFi-netwerk. Hierdoor kan er controle worden verkregen op alle gebruikers, devices en het verkeer op het draadloze… Lees verder

WiFi op Kantoor

WiFi op Kantoor Kantooromgeving De tijd van kamertjes met ieder zijn of haar eigen bureau is voorbij. Tegenwoordig werken we flexibel, met dikwijls minder werplekken dan werknemers.… Lees verder