WiFi in het Onderwijs

Opkomst van WiFi in het onderwijs

De opkomst van iPads op scholen, leerlingen die allemaal een eigen smartphone hebben, leraren die gebruik maken van een digibord etc. Internet is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Door gebruik te maken van een goed WiFi netwerk kunt u iedereen op de juiste manier voorzien. In het onderwijs wordt regelmatig geschoven met stoelen en tafels en daardoor ook met de apparatuur. Om elke keer alle kabels om te leggen en alle switches aan te passen is een tijdrovende klus. Door het aanleggen van een draadloos netwerk bent u van al deze problemen verlost. Ook kunt u gemakkelijk draadloze IP camera’s ophangen voor extra controle daar waar nodig. CCO Automatisering kan u hierin uitstekend adviseren.

Meer informatie

Meer tijd met draadloos internet op school

Draadloos internet op school levert een enorme tijdwinst op. Waar de docenten ook lesgeven, of waar er in het lokaal ook internet nodig is. Een WiFi verbinding is altijd en overal aanwezig. Als u ook nog over zou gaan op Voice over WiFi, dan kunt u nog meer gebruik maken van het WiFi netwerk. Naast een tijdsbesparing heeft u ook nog een kostenbesparing, doordat intern bellen via Voice over WiFi volledig gratis is. Ook het onderhouden en beheren van één systeem is overzichtelijker en gemakkelijker dan het beheer van meerdere systemen.

Beheer meerdere WiFi netwerk met één netwerk

Wat u natuurlijk niet wilt is dat de leerlingen bij de gegevens van de docenten komen. Daardoor kunt u deze groepen gemakkelijk scheiden door een virtueel netwerk aan te leggen. Alle informatie loopt nog steeds over hetzelfde netwerk, maar deze zijn duidelijk gescheiden. Hierdoor kunt u onbezorgd profiteren van alle gemakken van een WiFi netwerk in het onderwijs.

Stabiel WiFi netwerk in het onderwijs

Het ergste wat u kan overkomen is dat het WiFi netwerk niet toegankelijk is. Het is dan ook erg belangrijk dat u laat onderzoeken welke obstakels er zijn om een goed WiFi signaal door te sturen. Daarnaast moet u niet bezuinigen op de acces points. Deze zorgen ervoor dat het WiFi signaal goed en helder wordt doorgegeven aan de verschillende apparaten. Om een duidelijk inzicht te krijgen raden wij u aan om een Site Survey uit te laten voeren. Dit is een test die kijkt hoeveel acces points er nodig zijn om een stabiel netwerk te kunnen garanderen.

Voordelen van WiFi in het onderwijs

  • Overal toegang tot het leerlingvolgsysteem
  • Leerlingen en gasten hebben eenvoudig en snel toegang met eigen laptop of mobiel
  • Alleen toegankelijk voor gerechtigde gebruikers
  • Schaalbaar en toekomstvast
  • Video videoconferencing
  • Veeleisende toepassingen zoals streaming audio- en video en VoIP over 5 Ghz-band
     

Neem contact met mij op


Deel deze pagina


WiFi Hotspots

WiFi Hotspots Vandaag de dag hebben veel organisaties baat bij het aanbieden van draadloos internet, door gebruik van WiFi Hotspots, aan hun gasten, bezoekers of werknemers. Zij bieden… Lees verder

Cloud Managed WiFi

Cloud Managed WiFi Cloud Managed WiFi is het centraal beheer van uw WiFi-netwerk. Hierdoor kan er controle worden verkregen op alle gebruikers, devices en het verkeer op het draadloze… Lees verder