WiFi op Kantoor

Kantooromgeving

De tijd van kamertjes met ieder zijn of haar eigen bureau is voorbij. Tegenwoordig werken we flexibel, met dikwijls minder werplekken dan werknemers. Niet verwonderlijk, want ook uw medewerkers werken op wisselende dagen en leegstaande kantoorruimtes kosten alleen maar onnodig geld. Dankzij een WiFi netwerk kunnen we nóg flexibeler werken. En niet onbelangrijk: deze flexibiliteit brengt meestal ook een flinke kostenbesparing met zich mee. CCO Automatisering kan u hierbij uitstekend adviseren.

Moet alles draadloos?

In veel gevallen gaan vaste en draadloze aansluitingen prima samen. WiFi biedt overduidelijk meerwaarde voor mobiele apparatuur. Maar staat uw printer al sinds jaar en dag op dezelfde plek en verandert dat voorlopig niet? Dan is er geen reden om deze op het WiFi netwerk aan te sluiten. Onnodig apparaten aansluiten op het WiFi netwerk kost alleen maar bandbreedte ten opzichte van andere (mobiele) apparaten.

WiFi voor uw bezoekers / Bring Your Own Device

Meer en meer mensen in bedrijven willen gebruik maken van hun eigen laptops, tablets, smartphones of andere digitale mobiele apparatuur en niet meer rondsjouwen met de verschillende apparaten voor werk en privé. Behalve medewerkers en stagiaires maken ook steeds meer bezoekers gebruik van hun eigen apparatuur op uw bedrijfsnetwerk. Een veilige scheiding tussen de diverse diensten en applicaties is belangrijk, evenals een effectieve beveiliging van uw netwerk.

Beveiliging

Wist u dat bekabelde netwerken soms minder veilig zijn ingericht dan draadloze netwerken? Zoals bij veel zaken geldt ook hier: alles staat of valt bij de inrichting van het (WLAN) netwerk. Want zijn er geen segmenten aangebracht en rechten bepaald voor het type gebruiker van het netwerk? Dan kan iedereen bij al uw documenten komen. Laat u daarom adviseren over de beveiliging van uw WiFi netwerk. Op die manier profiteert u veilig en vertrouwd van de flexibiliteit die draadloos werken biedt.

Voordelen van WiFi op kantoor

  • Aanleg en onderhoud van kabels, kabelgoten en toegangspunten is niet meer nodig
  • Nettere bureaus zonder netwerkkabels
  • Herinrichten van uw kantoor gaat veel sneller
  • Gasten kunnen ook gemakkelijk op het internet komen
  • Hoog veiligheidsniveau door encryptie
  • Netwerk en internet toegang tot in alle uithoeken van uw pand
     

Neem contact met mij op


Deel deze pagina


WiFi Hotspots

WiFi Hotspots Vandaag de dag hebben veel organisaties baat bij het aanbieden van draadloos internet, door gebruik van WiFi Hotspots, aan hun gasten, bezoekers of werknemers. Zij bieden… Lees verder

Cloud Managed WiFi

Cloud Managed WiFi Cloud Managed WiFi is het centraal beheer van uw WiFi-netwerk. Hierdoor kan er controle worden verkregen op alle gebruikers, devices en het verkeer op het draadloze… Lees verder